Vilken skillnad det gör när man får hjälp med trädgårdstjänst

Jag har inte ångrat en sekund att jag flyttade från lägenhet ut på landet. Det är ett nöje att ha grönska och fågelsång runtomkring sig. Att se rådjur smyga i skogsbryn och att kunna följa hur ungträd växer sig stora och mäktiga. Ända till dess de blir allt för stora för mig att klara av själv.

Det är roligt att göra saker själv, men man klarar inte allt

Varje år brukar jag hålla efter så gott det går. Klippa lite grenar, ta bort sly som växer där det inte borde, spara och ta hand om raka fina björkar och fina granar och låta dem växa. De har varit, och sanningen att säga är fortfarande, otroligt vackra och har gett ett bra insynsskydd mot granntomten men nu har de helt enkelt blivit för stora. De är majestätiska och stolta men de kastar allt längre skuggor och förr eller senare måste de bort. Och det är mer än jag klarar med min lilla eldrivna kedjesåg. Då är det tur att det finns vettigt folk som kan ta hand om trädgårdstjänsten åt dig. Min räddare heter Börje och finns i Äspered.

Glad och positiv och känsla för service

Jag blev tipsad om Börje av en bekant som anlitar honom för trädgårdsskötsel och gräsklippning vid hans företagslokal. Sagt och gjort, ett telefonsamtal senare hade vi dag och tid bestämt. Bara nån timme senare var den stora björken och 2 granar nere. Uppsågade i enmeterslängder och redo att bli ved när jag hittar tid för det. Den gräsmatta som legat i skugga de senaste åren badade plötsligt i sol igen. Vi drack lite kaffe efteråt, Börje och jag, och han berättade lite om vad hans trädgårdstjänster innefattar. Det såg rätt risigt ut där han hade fällt granarna, de hade hiskeligt mycket grenar, men han berättade att han kunde ta hand om det med. Två dagar senare återkom han, drog samman allt ris från alla tre träd och forslade bort det. Kvar är bara trädstammarna. Där försvann en episk påskbrasa, men snyggt blev det allt.
Stort tack till Börje och hans trädgårdstjänst.

Kommentarer är stängda.