Flytta till spelmetropolen Malta

Har länge arbetat med SEO för ett läkemedelsbolag i Mölndal, som ligger strax söder om Göteborg. Senaste tiden har jag blivit sugen på att testa på något nytt och då har Malta dykt upp som alternativ. Malta är en liten ö som ligger på sydligare breddgrader och erbjuder både värme och bra jobbmöjligheter inom min bransch.

Har ett par polare som bor nere på Malta sen ett par år. De har tipsat mig om att flytta ned för de tror jag skulle gilla det skarpt. Jag gillar tanken och tror det blir att flytta till Malta om ett par månader. Finns mycket man ska tänka på vid en flytt, tror jag kommer anlita en internationell flyttfirma för att få ned alla mina ägodelar smidigt och säkert.

När det gäller boende i Malta så kommer jag hyra en lägenhet eller hyra en del i en lägenhet. Har dålig koll på aktuella priser men tror det är liknande situation som i Sverige. Vad ska jag jobba med nere på Malta? Kommer fortsätta arbeta med SEO och även hjälpa till med affiliate marknadsföring. Det kommer inte bli ett läkemedelsbolag som arbetsgivare, troligtvis kommer jag jobba för ett spelbolag. Spelbolagen dominerar på Malta och är de största arbetsgivarna. Anledningen att det finns många spelbolag på ön är den generösa bolagsskatten. Landet har medvetet satsat på låga skatter för att få arbetstillfällen till ön.

Ska sätta mig ikväll framför datorn och börja planera hur min flytt kan gå tillväga. Blir att googla efter en internationell flyttfirma och läsa recensioner så man väljer en bra firma. Finns mycket flyttföretag att välja mellan.

Behöver lära mig mer om administrationen kring utlandsflytt, vad är viktigt att tänka på om man väljer att bosätta sig utomlands ett par år? Det är ju helt andra lagar och regler som gäller på Malta. Jag får nog ta o snacka med mina polare som bor på Malta, de har ju bra koll på detta eftersom de redan bor där.