Det märks att sommaren kommit

Nu i helgen när det var så härligt väder började barnfamiljerna titta ut ur sina hus. Det kryllade av barn på lekplatsen mellan husen och det sprang mammor och pappor med leksaker och fika. I vårat område är det nu en andra våg av barn som flyttat in. När vi flyttade dit var våra barn små och en stor del av husen köptes av barnfamiljer eller unga par. Det fanns massor av kompisar till barnen och med den gemensamma lekplatsen i mitten kunde även vi föräldrar få sällskap av andra mammor och pappor. Sen växte barnen upp och helt plötsligt var det nästan bara medelålders par som bodde i området. Då började dessa par sälja sina hus och flytta in till bostadsrätter i centrum av stan. Och vips var området fullt av barn igen. Inte lika många som när vi flyttade in i vårt helt nya hus, för vi är en hel del äldre som också bor kvar.

Och nu när sommaren har anlänt vaknar området helt plötsligt upp. Det hörs skratt och rop och man träffar på grannarna hela tiden när alla börjar vara ute. Barnen leker och stojar men hittar även på en massa kreativa saker. För någon vecka sedan kom ett par tjejer och frågade om jag inte ville köpa saft i deras kiosk som de hade på tomten ?. Och häromdagen ringde det på dörren och tre små tjejer talade om att det var loppmarknad på bänken vid lekplatsen. Jag gick snällt dit och tittade vad de hade och döm om min förvåning: de sålde leksaksfordon från Viking Toys.

Jag trodde inte dessa små knubbiga plastbilar fanns längre. Men nu har jag kollat upp det och Viking Toys är mer livaktiga än någonsin. Jag köpte bilar från dem när mina barn var små och dessa som barnen sålde var väldigt lika barnens. Sen kan man undra varifrån de fått bilarna. Var det deras egna eller hade de snott dem från lillebrorsan? Tror inte att föräldrarna visste vad de gjorde, för att sälja dessa kvalitetsleksaker för 5 kr styck var väl inte nåt som de gett lov till.

Jag köpte för övrigt ingen bil. Istället funderade jag på att gå upp på vinden och kolla vad jag hade där uppe och själv sätta upp ett loppisstånd på tomten. Hade nog kunnat lura av barnen deras sparslantar på serietidningar, gosedjur och dockor.