Ett enkelt sätt att tjäna pengar till laget

Med aktiva barn som är med i flera olika föreningar och lag så vet man hur det känns när det skall samlas in pengar för ditten och datten. Jag har inte råd att betala ett par hundringar här och där hela året, men jag hjälper hjärna mina barn att hitta vägar att tjäna sina egna pengar. Bingolotter är ju ett säkert kort, likaså är diverse kakburkar som man inte kan säga nej till. Men nu när vintern närmar sig har jag rekommenderat ett för mig nytt sätt att tjäna pengar till laget som går ut på att sälja julklappspapper och allt som behövs för vackra julklappar.

Aldrig fel att vara ute i tid

Visst kan det kännas konstigt att tänka på julklappar redan nu, men i princip alla kommer köpa julklappar och då behövs papper, så varför inte vara de som gör det möjligt att handla julklapps saker redan nu? Om ni som förening kan hitta en vara som går att sälja som årets julklapp samtidigt så kan det ju bli en dubbel hit när det gäller att fixa pengar till laget.

Barnens fotbollslag säljer korv, som inte måste förvaras i kyla såklart, och varför inte ge bort det i julklapp till de som redan har allt. Ett garanterat skratt när morfar får en korv av tomten. Min äldsta kommer också att sälja jultidningar och en bok är ofta en uppskattad julklapp.

Det är ju egentligen bara fantasin som sätter gränser på vad man kan sälja tillsammans med pappret, ofta finns det lokala producenter av allt möjligt som kanske skulle kunna tänka sig att tillhandahålla produkter till ett bra pris om de vet att förtjänsten går till laget eller föreningen.

Lycka till med att skaffa pengar till laget så kanske vi ses på planen framöver oavsett vilken sport ni sysslar med.

God Jul och hoppas ni får många väl inslagna julklappar.