Tillfälligt boende för bohaget

Nu letar jag efter en ny lägenhet. Har precis sålt min villa på landet och tänker flytta in till centrala delarna av Härnösand. Mina tankar har kretsat kring en bostadsrätt men jag har beslutat att istället skaffa en hyreslägenhet. Då slipper jag stressa fram ett bostadsköp och man har gott med tid för att hitta en bostad man verkligen vill ha. Har anmält mig till kommunens väntelista/bostadskö men funderar även om det finns privata alternativ. Kanske är https://snabbostad.se/ ett alternativ för att lösa bostadsfrågan nu? Jag har själv inte testat på snabbostad.se men ska kika in på hemsidan och se vad de erbjuder bostadssökare.

Nu när jag byter boende har jag hyrt in mig på ett lagerhotell. Har totalt 12 kvm att förfoga över och det räcker för att få plats med hela bohaget. Skönt att ha allt på ett ställe samt att lokalerna är larmade och försäkrade. Priset för förrådet var ganska dyrt, men eftersom jag bara ska ha utrymmet någon månad är det okej.

Hittade mycket prylar som jag inte använder när förrådet inventerades i källaren. Det blev en del kläder som lämnades bort till second-hand butiker. Ett par tält sålde jag på blockets hemsida och till återvinningscentralen körde jag nog 4 gånger för att lasta av överblivet material som skulle slängas.

Att flytta kan gå både snabbt och sakta, det beror på hur noggrann man är. Om du packar alla dina saker i kartonger o påsar utan att vara pedantisk löser du det på 1-2 dagar. Vill du ha björnkoll på alla prylar tar det längre tid – men då är det även mycket lättare att hitta när du söker.

Jag flyttade allt från min bostad till lagerhotellet utan släp. Hur löste jag detta? Jo, jag hyrde en skåpbil under 2 dagar. Det var riktigt bra och enklare än att meka med ett släp. Får erkänna att jag hade lite oflyt, en plastback med vinglas gick sönder under transporten, men lite svinn får man räkna med ibland.