Dags för röjning hemma – ödesstund för min extrasoffa, golvlampa och tavlor

En (den enda) fördelen med kalla, regniga och mörka decemberhelger är att man äntligen kan få lite ordning hemma. Förra helgen var det dags för röjning av prylar som kanske, kanske inte behövs längre. Sådana där som bara står på vänt.

Nån sa att om man tvekar så ska det bort. Man har så mycket prylar där man är säker på sin sak. En annan sa att man ska känna något för prylarna, det ska hända något inom en när man tittar på dem och tar på dem.

Objekt nummer ett: extrasoffan i gästrummet vi ärvt av farmor. Den är ganska skön och gäster kan sova i den (med lite ansträngning). Men den är beige och luktar konstigt. Den åkte ut.

Objekt nummer två: en golvlampa i metall som liknar lite en modern golvlampa man kan hitta på Stayhome eller någon annanstans på nätet. Den är snygg och cool. Men den funkar inte. Vi la en halvtimme på att försöka få liv i den, men det gick inte. Så den åkte ut.

Objekt nummer tre: en handfull tavlor, oljemålningar, vi ärvt. Det sägs att man ska ha unika, personliga prylar med en historia. Men de passar inte in och är, ärligt talat ganska fula. Tre åkte ut, två satte vi i extrarummet.

Sådär fixat vilket är skönt, nu ska jag se till att försöka städa rent ordentligt också typ göra en flyttstädning så det är superfräscht över allt.